Fred és George Weasley világa
Fred és George Weasley világa
Fred és George
 
HP
 
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Történetük

Első szereplésük: Harry Potter és a bölcsek köve (a King's Cross pályaudvaron)
Születtek: 1978. április 1.
Roxfortban töltött idő: 1989-1996

Bio: Fred és George Molly és arthur Weasley 4. és 5. fia (a pontos születési sorrend ismeretlen). 2 évvel fiatalabbak, mint Percy, és két évvel idősebbek, Image by Ayne Greensleevesmint Ron (Ron kb. 2 év 11 hónappal később született.). Az ikrek az utolsó szeplőig egyformák, külső tulajdonságaik nem igazán térnek el egymástól. a párost szinte mindenki ismeri a Roxfortban, különösen onnan, hogy mindig valami csínyen törik a fejüket. Leginkább Percyt szeretik idegesíteni, de Fred szintén élvezetét leli a kis "Roncimonci" piszkálásában. Erre számos említést találunk a könyvben - vegyük a példát, amikor az ikrek 5 évesek voltak Ron eltörte Fred játékseprűjét (persze véletlenül), mire a bátyja pókká változtatta a Teddy maciját.

 Ellentétben sok varázslótól, hasznosnak találják a különböző mugli trükköket. Igazuk is van, jól jöhetnek azalatt, amíg kiskorúak (mert mint tudjuk, ők a Roxforton kívül nem varázsolhatnak). Példának okáért ott van Harry ládájának kiszabadítása egy hajtűvel, a harmadik kötetben.

 Az ikrek már elsőéves korukban felfedezték Roxfort lewgtöbb titkos átjáróját/kijáratát. Ezt nagy részben a Tekergők Térképének köszönhetik, amit "ártatlan" korszakukban loptak el Frics irodájából.

 Bár sok trágyagránát-eldobás, és gondnok-idegesítés szárad a lelkükön, az ikrek sohasem merészkedtek olyan messzire, hogy kicsapjhák őket. Mellesleg remek terelő párost alkotnak a Griffendél kviddics csapatában.

1991-ben, a harmadik évükben találkoztak Harry Potterrel a King's Cross pályaudvaron. A Wealey családból ők tudták meg először, hogy az sovány fiú, aki nem tudta, hogy hogyan kell bemenni a 9 és 3/4. vágányra, az bizony Harry Potter. Ugyanis ők segítették feltenni a ládáját a vonatra, amikor észrevették a sebhelyét. Hamarosan ház-társak (Griffendél), és csapatttársak lettek (kviddics).

Mikor 1992-ben Harry nem válaszolt Ron leveleire, az ikrek felvetették, hogy meg kéne őt szöktetni. Persze Mrs. Weasley nem egyezett bele, ezért a három testvér ellopta apjuk repülő kocsiját, és Harry kiszabadítására indultak. Minden remekül ment, csakhogy az Odúban lebuktak. Molly Weasley természetesen könnyen megbékélt...

1993 nyarának nagy részét Egyiptomban töltötték, ahol Bill bátyjukat látogatták meg, aki a Gringotts átoktörőjeként dolgozott ott (valamint Percyt megpróbálták bezárni egy piramisba, amit Mrs. Weasley nem nézett túl jó szemmel). Aztán visszatértek Roxfortba. Ebben az évben passzolták le Harrynek a Tekergők Térképét, mivel ők már kívülről tudták a titkos átjárókat. Ekkor tették le RBF vizsgáikat... nem túl sok sikerrel. Csak hármat sikerült összekaparniuk. Természetesen az anyjuk szerint meghajthatták volna még magukat.

1994-ben Mrs. Weasley szintén nem volt boldog az ötlettől, hogy az ikrek a Mágiaügyi MInisztérium helyett megnyitnák saját boltjukat, a Weasley Varázsvicc Vállalatot. Fred és George testvérei (nem Percy, persze) viszont teljesen odavoltak attól, hogy miket is találtak fel az ikrek. Csak a zajokat hallották a szobájukból, arra nem is gondoltak, hogy valami KOMOLYAT is tennének. Az anyjuk azonban nem engedett. Fredék sem adták fel, tesztelték is a Nyelvnyújtó Nyalánkságot Dudley Dursleyn. Nagy patália lett belőle.

A Kviddics Világkupán találkoztak Ludo Bumfolttal. Fogadást kötöttek vele, pontosan 37 galleont 15 sarlót és 3 knútot tettek fel arra, hogy Írország győz, a bolgár fogó, Viktor Krum kapja el a csikeszt, valamint bedobtak egy csalipálcát is. De Bumfolt leprikón aranyakkal fizetett nekik, amik ugye eltűnnek. Az ikrek egész évben levelekkel bombázták Ludot, de reménytelenül. Mikor Voldemort visszatért, fel is adták, hiszen Harry nekik adta a Trimágus Tusa nyereményét,

 Megpróbáltak benvezni a Trimágus Tusára is, a korukat pár Korkorrigáló cseppel akarták korrigálni :-). De Dumbledore eszén nem lehetett túljárni - a fiúknak szakálluk nőtt, mikor megpróbálták bedobnia  nevüket a Tűz serlegébe. Viccesek lehettek...

 A Karácsonyi bálra Fred Angelina Johnsonnal ment el, George partnere ismeretlen, ha egyáltalán volt neki... Tuggyátoki visszatérésekor ugye megkapják Harry nyereméynét, azzal a feltétellel, ha vesznek Ronnak egy dísztalárt. Vettek is.

 Mkor végre nagykorúak lettek, villámgyorsan letették a hopponálási vizsgát, és bárhol, bármikor, bármit, ha lehetett, varázslattal oldottak meg. Ami néha balul ütött ki, de alapjában véve szerencsésen túlélték a nyarat a Grimauld téri házban (termsézetesen közben cikizték egy kicsit Ront a prefektusi jelvénye miatt...).

 Az iskolában árusítani kezdték a találmányaikat: a telefület, a nyelvnyújtó nyalánkságot, és híres/hírhedt maximuláns termékeket is. Roppant népszerűek voltak a diákok körében. Készülniük kellett a RAVASZ vizsgáikra is... Csakhogy ezekre végül nem került sor...

 A téli szünet felé apjukat megtámadta egy kígyó, és hogy minél közelebb lehesennek hozzá, a Grimauld téri házban laktak a szünetben, majd visszatértek Roxfortba.

 Emlékezetesen hagyták el az iskolát... Dolores Umbridge tanárnő szíves közreműködésének hála, az ikrek nem bírták ki a teljes 7. tanévet, és csapot papot (plusz mocsarat, orrontó furkászt, és maximuláns termékeket) maguk mögött hagyva elszöktek. Új boltjuk az Abszol út 93. alatt található.

 Bár nem fejezték be a sulit, nem tették le a RAVASZ vizsgákat, nem voltak se prefektusok, se iskolaelsők, az ikrek álma teljesült - saját varázsvicc boltjuk van, és azt csinálják, amit mindig is csináltak - megnevetettnek mindenkit.

Jegyzet: a dátumok az írónő hivatalos honlapjáról vannak - www.JKRowling.com

 

 
James és Oliver
 
Extrák
 
Egyebek
 
Linkcsere
 
Lehangoló számok...
Indulás: 2005-05-18
 

Butterfly-Wings - Egy18 éves lány blogja; érdekes cikkekkel, videókkal, véleményekkel várja a látogatókat. ^-^    *****    Tokio Hotel FANFICTION | Tokio Hotel véleményblog | Tokio Hotel FANFICTION fordítások | Tokio Hotel Fanfiction | TH blog    *****    A karma és az asztrológia kapcsolata    *****    Engedd meg, hogy horoszkópod elkészítésével szabad választásodban segítségedre lehessek. Várlak a csillagjövõ oldalon!!!    *****    ♫ Vár Téged is az egyetlen magyar nyelvû, megbízható Zara Larssonnal foglalkozó forrás! ♫ ZL Hungary ♫ ZL Magyarország ♫    *****    WISE-VOGUE | MERT A DIVATBAN IS LEHETSZ BÖLCS! - ÚJ BLOG TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA    *****    Nettó Bruttó Bérkalkulátor 2018    *****    A HUN Tv kezet nyújt, Asztrológiai elõadásom az Élet Magazin mûsorában.    *****    INGYEN letölthetõ OSHO könyvek, ezoterikus olvasmányok, Asztrológia: tanácsadás, oktatás.    *****    ***Munkatársakat keresek kezdetben mellékjövedelemként / Napi 1-2 óra munkával, majd késõbb akár fõállásban is!***    *****    Ingyenes tanácsadás,rendeld meg a tetszésed szerinti elemzést és minden kérdésedre választ adok.Részletek az oldalon!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Csillagászati ismeretek kézdõk és haladók részére. INGYENES ASZTRO-suli minden tanulni vágyónak!    *****    ** Portálépítés - G-Portál & HTML & CSS & Wordpress segítségek, kódok, sablonok, egyedi scriptek **    *****    ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! Újra megnyitott az oldal! ASHLEY TISDALE! ASHLEY TISDALE!    *****    CSILLAGKÉPEK - a fokok szimbólumai    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - 6 ÉVE ONLINE - SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG    *****    JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE MAGYARORSZÁG JENNIFER LAWRENCE    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!    *****    Minimálbér, garantált bérminimum és szakmai minimálbér 2018 évben - 4 és 6 órás részmunkaidõs foglalkoztatás bére!